Siirry sisältöön

AJANKOHTAISTA

Päivitä omat tietosi omaJHL:ään -kampanja

Päivitä jäsentietosi ja osallistu arvontaan!
Kannustamme sinua tarkistamaan ja päivittämään jäsentietosi kuntoon. Jäsentietojen päivityksen kampanja-aika on 23.8.-4.10.2021.

Kaikkien omaJHL:ään kirjautuneiden kesken arvotaan 20 kappaletta 50 euron arvoisia S-eturyhmän lahjakortteja. Arvonta suoritetaan 7.10.2021.

Kirjaudu omaJHL:ään

Sote-tunti teemalla SOTE-sopimus 30.8.klo 17.00

Ammattiliittosi JHL järjestää tiedotustilaisuuden liittyen SOTE-sopimukseen,  jota sopimusasiantuntijat Minna Pirttijärvi ja Hanna Haukkasalo avaavat ja vastaavat kysymyksiin.

Ilmoittatuneille lähetetään lähetyslinkki etukäteen!

Muista ilmoittautua tämän linkin kautta 26.8 mennessä!

Ilmoittaudu tästä linkistä

Jos et pääse tuohon LIVE-tunnille mukaan, niin JHL:n aiempi video liittyen SOTE-sopimukseen löytyy tästä linkistä.

20.8.2021

LUOTTAMUSMIEHEN SIJAINEN LOMAN AIKANA

Lomani 26.7. - 8.8. välisenä aikana minua sijaistaa luottamusmies Heidi Järvinen

heidi.jarvinen(at)eteva.fi

puh. 040 304 7575

Ole häneen suoraan yhteydessä jos...

 • koet tarvitsevasi avustajaa sinua koskeviin palavereihin ja kokouksiin
 • olet tekemässä työsopimusta tai työnantaja pyytä jostakin syystä uusimaan työsopimuksesi
 • tarvitset apua kysymyksissä, jotka liittyvät työsuhteeseesi
 • haluat hänet tutustumaan työyhteisöösi tai auttamaan työyhteisön ongelmissa

27.7.2021 Ilpo Romppanen

ÄRRÄKOODIT JAETTU

Kiitos kaikille niille jotka vastasivat sähköpostiini. Ärräkoodeja lähti sähköpostilla tiistaina 29.6. yhteensä 39 kipaletta. Jos vastasit sähköpostiini mutta et saanut ÄRRÄKOODIA, niin ole minuun yhteydessä, niin selvitellään onko koodi mennyt oikeaan sähköpostiin. Sähköposti lähti kaikille niille joilla on JHL:n jäsenrekisterissä sähköpostiosoite tai etevan työsähköpostiosoite.

Jos et saanut sähköpostiani, niin kannattaa käydä tarkistamassa yhteystiedot JHL:n jäsenrekisterisivuilla.

Toivottelen sinulle ja läheisillesi oikein mukavaa kesän jatkoa 🔆🔆🔆. Syksyllä palataan asiaan mm. SOTE eli hyvinvointialueasioilla ja muilla sinua koskevilla asioilla.

2.7.2021 Ilpo Romppanen

🔆🔆 KEVÄTKOKOUS ON PIDETTY 🔆🔆

24.5.2021 Ilpo Romppanen

Kevätkokous saatiin pidettyä. Kokoukseen osallistui Skype-videoyhteyden kautta 27 yhdistyksemme jäsentä. Kokouksessa käytiin läpi viime vuoden toimintakertomusta, tilinpäätösasiat ja yhdistyksen sääntömuutosasioita.

Kokouksen lopussa järjestettiin KAHOOT-kysely jossa kyseltiin jäsenten mielipidettä seuraaviin asioihin:

 1. Miten olet kokenut työskentelyn korona-aikana?
 2. Mitä mieltä olet työnantajan toimista korona-aikana?
 3. Onko JHL:n yhdistyksen tuki korona-aikana ollut riittävää?
 4. Haluaisin saada tietoa yhdistyksestäni?
 5. Minulle Yhdistyksen toiminnassa tärkeintä on...
 6. Mistä aiheista haluaisit koulutusta tai keskustelutilaisuuksia?
 7. Onko sinun helppoa olla yhteydessä omaan luottamusmieheesi?
 8. Tiedätkö mikä on yhdistyksemme puheenjohtajan nimi?
 9. Jos yhdistyksesi järjestäisi kesän aikana jäsenarvonnan, niin mitä haluaisit palkinnoksi?

Kyselyn tuloksia käsitellään yhdistyksen hallituksessa.

Lopuksi arvoimme kuntokorttinsa lähettäneiden kesken tavarapalkintoja ja onnelliset voittajat ovat:

 1. Tuija Bergdahl, jumppapussi
 2. Marika Kaitaranta, jumppapussi
 3. Sari Huuhtanen, Heijastinliivi

Palkinnot lähetetään voittajille postitse.

Kaikki kokoukseen osallistuneet saivat 25 € arvoisen Pizza-koodin kotipizzaan. Koodit on lähetetty sähköpostilla osallistujille.

🔆🔆 KEVÄTKOKOUSTA PUKKAA HUHTIKUUSSA 🔆🔆

Tämän vuoden kevätkokous joudutaan syyskokouksen tapaan pitämään etänä eli skypettelevää kokousta tiedossa keksiviikkona 28.4.2021 klo 18.00 🕕 alkaen.

Kokouslinkki ja ohjeet on lähetetty kaikille ilmoittautuneille. Jos sinulla on jotain ongelmaa kokoukseen osallistumisen kanssa, niin soita minulle puh. 0403047852, niin selvitellään ongelmat yhdessä.

Asialistalla on viime vuoden tapahtumat joita ei nyt niin hirveästi valitettavasti koronasta johtuen ole ollut eli toimintakertomusta, tilinpäätöstä ja liiton sääntömuutoksia on tiedossa.

Jotta olisit innokkaasti mukana kokouksessa, niin lupaan sinulle 25 € 🍕🌯🍦🧃 pitsakoodin kotipizzeriaan. Koodin voi käyttää missä kotipizzeriassa tahansa.

Ilmoittautua voit jo etukäteen kokoukseen lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen ilpo.romppanen@eteva.fi. Pistä sähköpostiin nimesi ja sähköpostiosoite johon pizzakoodi kokouksen jälkeen lähetetään. Kokoukseen täytyy ilmoittautua viimeistään maanataihin 19.4.2021 mennessä jotta ehdin tilaamaan riittävän määrän koodeja.

Tarkemmat ja virallisemmat tiedot kokouksesta saat kotiisi tulevasta jäsenpostista.

SYYSKOKOUS ON PIDETTY

30.11.2020 Ilpo Romppanen

Tämän vuoden kokoustelut on saatu vihdoin pidettyä. Tämä korona on saanut aikaan monia kommervenkkejä kokousten pitoon. Toivottavasti ensi vuonna pääsemme jonkinlaisen normaaliin tilanteeseen jotta voimme tavata jälleen ihan kasvotusten.

Olemme eritttäin pahoillamme niille jäsenille jotka eivät saaneet jäsenpostia ajoissa. Kannattaa käydä kurkistamassa nettisivujamme aika-ajoin jotta pysyt ajan hermolla.

Syyskokouksessa oli tällä kertaa läsnä 10 osallistujaa joista 7 videoyhteydellä sekä allekirjoittanut, puheenjohtaja ja sihteerimme paikanpäällä varmistamassa yhteyksien toiminta. Harvinaisen hyvin meillä videokokousyhteydet toimivat joten saimme kokouksen vedettyä läpi kertarysäyksellä.

Kokouksessa käsiteltiin ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion suuntaviivoja jotta tiedämme mitä silloin teemme. Mainittakoon mielestäni muutamina tärkeinä poimintoina pari tapahtumaa eli järjestämme alkuvuodesta yhdistyksen jäsenillemme jaksotyöajasta videokoulutusta, jossa voit kysellä työaikaasi liittyviä kysymyksiä. Sitten järjestetään kevään aikana videokeskustelutilaisuuden SOTEEN ja sen vaikutuksiin meidän työhön. Lisäksi touko- tai kesäkuussa järjestämme jäsentapahtuman mutta siitä sitten enemmän kunhan tiedämme mihin suuntaan koronatilanne kehittyy.

Kokouksessa arvottiin myös liikuntakorttien palauttajien kesken rahanarvoisia palkintoja. Onni suosi tänä syksynä Pirkko Nurmiota (50 €), Jaana Lautalaa ja Yrjö Puhakkaa (25 €). Onnea voittajille.

JHL630:n hallituksen väki haluaa toivottaa sinulle oikein mukavaa joulun odotusta.

Kuva: Papunetin kuvapankki, papunet.net, Päivi Honkonen

TALKOOT ON OHI 😀👍 PALKAT NOUSEE JA KIKY KUOPATAAN

Hyvä kunta-alalla työskentelevä JHL:n jäsen!

JHL:n edustajisto hyväksyi torstaina 28.5.2020 kunta-alan
uudet työehtosopimukset. Palkat nousevat, kiky-tunnit poistuvat ja
sote-alalle syntyy uusi sopimus. JHL saavutti tavoitteensa! Talkoot on
todellakin ohi! Tämän lupasimme jo keväällä 2019, kun aloitimme
neuvotteluprosessiin valmistautumisen. Terveisin JHL.

Sinun palkkasi nousee elokuun alusta vähintään 26 € tai 1,22 %. Euromääräinen 26 € korotus maksetaan niille henkilöille, joiden tehtäväkohtainen palkka on korkeintaan 2131,15 euroa. Esimerkkejä palkkojen noususta löytyy alla olevasta linkistä.

Palkattomat kiky-tunnit poistuvat 30.8.2020. 👍😊

LUE LISÄÄ TÄSTÄ.

KORONATIEDOTE YHDISTYKSEN JÄSENILLE

Yhdistysten kokoukset ja tapahtumat koronaviruksen aikana

Liitto suosittelee jäsenyhdistyksiä pidättäytymään toistaiseksi jäsentilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä. Liiton sääntöjen mukaiset yhdistysten kokoukset voidaan pitää etäyhteyksillä sääntöjen määräämillä tavalla tai poikkeustilanteen perusteella siirtää pidettäväksi myöhemmässä vaiheessa.

Yhdistyksemme hallituksen tekee päätökset kokousten siirtämisistä, jäsentilaisuuksien/tapahtumien järjestämisistä ja/tai ulkomaan- ja kotimaan matkoista. Yhdistyksen hallituksen on päätöksiä tehdessään ottaa huomioon THL:n ja STM:n ohjeet.

Liiton nettisivuilta löytyy tietoa koronaviruksen vaikutuksesta työhön. Sivulla on kattavasti linkit eri viranomaisten sivuille, joista löytyy lisätietoa.

Etevassa kuten kaikissa Suomen kunnissa ja kuntayhtymissä on otettu käyttöön koronavirusepidemiasta johtuen poikkeukselliset toimenpiteet, jotka tulevat vaikuttamaan lähes kaikkiin työntekijöihin ja viranhaltijoihin kuntayhtymässä. Valtioneuvosto on päättänyt ottaa koko maassa käyttöön asetuksella väliaikaisista poikkeuksista sovellettaessa eräitä vuosilomalain, työaikalain ja työsopimuslain säännöksiä, varmistaakseen sujuvan palvelutuotannon kaikissa tilanteissa. Väliaikaisia poikkeuksia saa soveltaa terveydenhuollossa, sosiaalitoimessa, pelastustoimessa, hätäkeskus ja poliisitoimessa työskentelevään henkilöstöön.

Etevassa ei ole aloitettu neuvotteluja asetusten soveltamisen osalta työnantajan ja ammattijärjestöjen kesken. Työnantaja on yksipuolisesti tehnyt voimassaolevat päätökset. Seuratkaa niitä etenetissä ja jos ilmenee kysyttävää, niin osoittakaa kysymykset suoraan työnantajalle.

PÄÄLUOTTAMUSMIESTEN PAIKALLAOLO JA TAPAAMINEN

 • luottamusmiehet pidättäytyvät työpaikkavierailuista ja minimoi henkilöstön henkilökohtaiset tapaamiset. Asiat voidaan hoitaa etäyhteyksien kautta. sähköpostilla ilpo.romppanen@eteva.fi ja puhelimitse 040 304 7852. Lisäksi voitte olla yhteydessä skypellä.
 • Olen päivittäin joko fyysisesti toimistolla Hämeenlinnassa tai etätyössä.