Siirry sisältöön

AJANKOHTAISTA

Koronan johdosta olemme joutuneet siirtämään yhdistyksemme kevätkokouksen ajankohdan näin syyskuulle. Toivotamme sinut tervetulleeksi kokoustamaan keskiviikkona 23.9.2020 Järvenpään ytimeen ravintola Huiliin, Rantakatu 6, 04400 Järvenpää.

Kokoukseen saamme vieraaksemme Etevan uuden Elämän tuen tulosaluejohtajan Johanna Sinkkosen. Voitte lähettää Johannalle suunnattuja kysymyksiä ennakkoon pääluottamusmies Ilpo Romppaselle tai kysyä mieltä askarruttavista asioista paikan päällä.

Kokoukseen on mahdollisuus tulla paikan päälle tai osallistua videoyhteyden kautta kotitietokoneeltasi. Jos osallistut kokoukseen videoyhteyden välityksellä, niin siitä sinun tulee kertoa Sirkalle ilmoittautumisen yhteydessä. Videolinkki lähetetään sinulle sähköpostilla.

Kokoukseen ilmoittautuminen tapahtuu 15.9.2020 mennessä Sirkka Voutilaiselle sähköpostilla sirkka.voutilainen@eteva.fi . Kokoukseen on hyvä ilmoittautua etukäteen, niin osamme varata riittävästi ruokaa. Ilmoitathan samalla erityisruokavaliosi.

Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

• esitetään vuoden 2019 toimintakertomus ja tilinpäätös,
• luetaan tilintarkastajien lausunto
• päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja hallituksen vastuuvapaudesta
• päätetään mahdollisesti muista esille tulevista asioista.
• arvotaan kokoukseen osallistuvien kesken JHL-tuotepalkintoja

27.8.2020 JHL630 yhdistyksen hallitus

Seuraamme THL:n viestintää koronan osalta ja teemme tarvittaessa siihen liittyviä toimenpiteitä kokouksen järjestämisen suhteen. Ilmoitamme tarvittaessa muutoksista kaikille kokoukseen ilmoittautuneille.

TYÖHYVINVOINNIN WEBINAARISARJA

Korona toi tullessaan monenlaista huolta ja pelkoa. Moni on venynyt töissä äärirajoille, toiset ovat joutuneet huolehtimaan omasta toimeentulostaan. Tuskin kukaan osasi kuvitella, millaisena uusi vuosikymmen käynnistyy! Jäsenten työhyvinvoinnin ja jaksamisen varmistamiseksi JHL on päättänyt toteuttaa neli-osaisen työhyvinvoinnin webinaarisarjan, joka toteutetaan kerran kuussa yhden tunnin mittaisena luentona. Luennoitsijat ovat suomalaisia eturivin asiantuntijoita. Voit osallistua yhdelle tai useammalle luennolle, jokainen jäsen alasta riippumatta on tervetullut kuuntelemaan näitä webinaareja. Ilmoittautuminen tapahtuu OmaKoulutuksessa normaaliin tapaan.

Webinaarien ajankohdat ovat:

22.9. klo 17 -18 ”Terve sielu terveessä ruumiissa”, luennoimassa hyvinvointivalmentaja, liikemies Ossi Valpio
20.10. klo 17–18 Oman hyvinvoinnin ja jaksamisen edistäminen poikkeusaikana, dosentti Marja-Liisa Manka
12.11. klo 17–18 Palaudu & vahvistu, tietokirjailija, hyvinvointialan yrittäjä Kaisa Jaakkola
17.12. klo 17–18 Toivon näkökulma, psykoterapeutti Maaret Kallio

Webinaareihin osallistuneiden kesken arvotaan luennoitsijoiden kirjoja. Ilmoittaudu pian ja varmista, että olet mukana kuulemassa asiantuntijapuheenvuorot!

KUN JOUDUT LOMAUTETUKSI

Lomautukset on Etevassa kokonaisuudessaan onneksi peruutettu. Mutta jos ehdit olla jo lomautettuna, niin noudata alla olevia ohjeita.

Kun lomauttaminen kohdistuu sinuun niin tärkeää on hoitaa seuraavat asiat:

 1. Ilmoittaudu TE-palvelujen internetsivuilla työttömäksi työnhakijaksi Oma asiointi-palvelussa heti ensimmäisenä lomautuspäivänä.
  1. Tässä linkki Oma asiointi-palveluun. Joudut kirjautumaan palveluun pankkitunnuksilla.
  2. Tässä tärkeä tiedote lomautetuille. Päivärahaa maksetaan vain siltä ajalta, kun olet työnhakijana.
 2. Täytä ammattiliiton (JHL) päivärahahakemus aikaisintaan kahden viikon kuluttua lomautuksen alkamisesta.
  1. hakemuksen voit lähettää eWertti Nettikassan kautta tai postitse. eWertin kautta hakemuksesi tulee nopeammin käsittelyyn. Hakuohjesivulle pääset tästä.
  2. Jos sinulla on jotain ongelmia päivärahahakemuksen kanssa, niin soita työttömyyskassan puhelinpalveluun joka on auki kellon ympäri. Työttömyyskassan puhelinnumero on puh. 010 190 300
 3. Ole yhteydessä luottamusmieheesi jos sinulla on jokin asia epäselvä. Luottamusmiesten yhteystiedot löytyy luottamusmiesten sivuilta.

OMA ASIOINTI-PALVELU TE-palvelut

eWertti Nettikassa JHL:n työttömyyskassa

Sinun on myös tärkeä tietää, että saat ansiopäivärahan jo ensimmäisestä lomautuspäivästä lähtien. Kunhan muistat ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi.

Sinun kohdallasi lomautuksessa on kyse "lomautuksesta lyhennetylle työviikolle tai työpäivälle". Linkki koronasta johtuvaan lomautukseen löytyy tästä.

TALKOOT ON OHI 😀👍 PALKAT NOUSEE JA KIKY KUOPATAAN

Hyvä kunta-alalla työskentelevä JHL:n jäsen!

JHL:n edustajisto hyväksyi torstaina 28.5.2020 kunta-alan
uudet työehtosopimukset. Palkat nousevat, kiky-tunnit poistuvat ja
sote-alalle syntyy uusi sopimus. JHL saavutti tavoitteensa! Talkoot on
todellakin ohi! Tämän lupasimme jo keväällä 2019, kun aloitimme
neuvotteluprosessiin valmistautumisen. Terveisin JHL.

Sinun palkkasi nousee elokuun alusta vähintään 26 € tai 1,22 %. Euromääräinen 26 € korotus maksetaan niille henkilöille, joiden tehtäväkohtainen palkka on korkeintaan 2131,15 euroa. Esimerkkejä palkkojen noususta löytyy alla olevasta linkistä.

Palkattomat kiky-tunnit poistuvat 30.8.2020. 👍😊

LUE LISÄÄ TÄSTÄ.

VAPPUA VIETETÄÄN TÄNÄ VUONNA VIRTUAALISENA

Tänä vuonna saamme viettää turvallista VAPPUA kotisohvilta käsin. Olemme koostaneet perinteisimmät virtuaalivapputapahtumat KALENTERIIMME

Haluamme toivottaa sinulle oikein turvallista ja mukavaa vappua!!! 

Kevätkokous siirtyy mahdollisesti syyskokouksen yhteyteen

Yhdistyksemme hallitus JHL630 päätti tämän päivän kokouksessaan siirtää pitämättä jääneen kevätkokouksen syyskokouksen yhteyteen jolloin käymme läpi vuoden 2019 tilinpäätösasiat ja toimintakertomuksen sekä tulevan vuoden 2021 toimintasuunnitelman ja talousarvioin. Joten kokouksessa tulee riittämään asiaa.

Syyskokous pidetään 1.10 - 30.11.2020 välisenä aikana. Sinulla on nyt hieno mahdollisuus ehdottaa sopivaa aikaa ja paikkaa sekä kokouksen yhteyteen sopivaa ohjelmaa kuten konserttia tai teatteria.

Lähetä ehdotukset puheenjohtajallemme Pirkko Nurmiolle sähköpostilla pirkko.nurmio(at)jhl630.com. (at) = @

Kannattaa seurata nettisvujamme koska tiedotamme tuoreimpia tapahtumia suoraan tänne. Tsemppiä ja jaksamista sinulle ja läheisillesi.

lisätty 24.4.2020

Kunta-alan neuvotteluissa esillä sopimuskauden pituus ja palkankorotukset

Viime viikolla keskeytyneitä kunta-alan tes-neuvotteluita on jatkettu tiistaista lähtien tiiviiseen tahtiin pitkin viikkoa, myös sunnuntaina 29.3. Neuvotteluita on siirrytty käymään etäyhteyksin koronaviruspandemian vuoksi. Linkki

#ilmastotekoNYT

Mistä on kyse?

1.4.2020 on tekojen päivä. Silloin työntekijät ympäri Suomea tekevät työhön liittyvän ilmastoteon ja julkaisevat sen somessa #ilmastotekoNYT hastagin alla. Jokainen teko on tekijänsä näköinen ja juuri hänelle sopivan kokoinen. Päämäärä on osoittaa, että työntekijä on työpaikallaan tärkeä toimija ja ay-liike on merkittävä voima, kun taistellaan ilmastonmuutosta vastaan.

Miten osallistun?

Hienoa, että olet kiinnostunut tärkeästä asiasta! Ilmoittaudu mukaan kampanjaan tästä avautuvalla lomakkeella. Ilmoittautumalla kannattajaksi olet osa kampanjaa – haluat olla tekemässä ilmastoteon! Kannattaja saa viestejä vain kampanjalta, eikä tietojasi luovuteta muille tahoille. Tietosuojaselosteemme voit lukea täältä. Nimesi, sähköpostiosoitteesi ja maakunta ovat pakollisia tietoja. Halutessasi voit myös ilmoittaa kampanjalle ilmastotekosi, jonka aiot tehdä kampanjapäivänä 1.4.2020 ja työpaikkasi nimen.

KORONATIEDOTE YHDISTYKSEN JÄSENILLE

Yhdistysten kokoukset ja tapahtumat koronaviruksen aikana

Liitto suosittelee jäsenyhdistyksiä pidättäytymään toistaiseksi jäsentilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä. Liiton sääntöjen mukaiset yhdistysten kokoukset voidaan pitää etäyhteyksillä sääntöjen määräämillä tavalla tai poikkeustilanteen perusteella siirtää pidettäväksi myöhemmässä vaiheessa.

Yhdistyksemme hallituksen tekee päätökset kokousten siirtämisistä, jäsentilaisuuksien/tapahtumien järjestämisistä ja/tai ulkomaan- ja kotimaan matkoista. Yhdistyksen hallituksen on päätöksiä tehdessään ottaa huomioon THL:n ja STM:n ohjeet.

Liiton nettisivuilta löytyy tietoa koronaviruksen vaikutuksesta työhön. Sivulla on kattavasti linkit eri viranomaisten sivuille, joista löytyy lisätietoa.

Etevassa kuten kaikissa Suomen kunnissa ja kuntayhtymissä on otettu käyttöön koronavirusepidemiasta johtuen poikkeukselliset toimenpiteet, jotka tulevat vaikuttamaan lähes kaikkiin työntekijöihin ja viranhaltijoihin kuntayhtymässä. Valtioneuvosto on päättänyt ottaa koko maassa käyttöön asetuksella väliaikaisista poikkeuksista sovellettaessa eräitä vuosilomalain, työaikalain ja työsopimuslain säännöksiä, varmistaakseen sujuvan palvelutuotannon kaikissa tilanteissa. Väliaikaisia poikkeuksia saa soveltaa terveydenhuollossa, sosiaalitoimessa, pelastustoimessa, hätäkeskus ja poliisitoimessa työskentelevään henkilöstöön.

Etevassa ei ole aloitettu neuvotteluja asetusten soveltamisen osalta työnantajan ja ammattijärjestöjen kesken. Työnantaja on yksipuolisesti tehnyt voimassaolevat päätökset. Seuratkaa niitä etenetissä ja jos ilmenee kysyttävää, niin osoittakaa kysymykset suoraan työnantajalle.

PÄÄLUOTTAMUSMIESTEN PAIKALLAOLO JA TAPAAMINEN

 • luottamusmiehet pidättäytyvät työpaikkavierailuista ja minimoi henkilöstön henkilökohtaiset tapaamiset. Asiat voidaan hoitaa etäyhteyksien kautta. sähköpostilla ilpo.romppanen@eteva.fi ja puhelimitse 040 304 7852. Lisäksi voitte olla yhteydessä skypellä.
 • Olen päivittäin joko fyysisesti toimistolla Hämeenlinnassa tai etätyössä.

TOIMINTAKALENTERIA KEVÄÄLLE 2020

Tähän kuvaan on koottu kevään tapahtumia. Niiden sisältöön sinulla yhdistyksemme jäsenenä on mahdollisuus vaikuttaa ja esittää toiveita. Laita toiveesi joko puheenjohtajalle tai pääluottamusmiehelle, niin käsittelemme ne hallituksen kokouksessa. Tarkemmat ajankohdat tapahtumiin löydät KALENTERI-sivulta


 

JHL:n ja kehitysvammaliiton yhteinen värikäs vammaistyö -kampanja starttasi

Työ vammaisalalla on hyvin monipuolista ja siinä saa käyttää luovuuttaan. Jotta alalle riittäisi ammattilaisia myös tulevaisuudessa, JHL ja Kehitysvammaliitto ovat käynnistäneet Värikäs vammaistyö -kampanjan. Kampanjan avulla alaa tehdään tutuksi etenkin nuorille. Keulakuvana toimii kehitysvammainen rap-artisti Kalle Havumäki eli MC KOO.

Lisätty 12.2.2020

Yhdistyksemme järjestäytymiskokous pidettiin Mäntsälässä

Yhdistyksen uuden ja vanhan hallituksen yhteinen järjestäytymiskokous pidettiin 14.1.2020 Mäntsälässä. Kokouksessa aluksi piti puheenvuoron JHL:n Etelä-Suomen aluetoimiston aluetoimitsija Esko Tattari, joka kertoi tuoreimmat kuulumiset  työmarkkinaneuvotteluista ja niihin valmistautumisesta työpaikoilla. Jos asia kiinnostaa, niin kannattaa olla yhteydessä lisätietojen saamiseksi pääluottamusmies Ilpo Romppaseen. 

Järjestäytymiskokouksen lopuksi kukitimme ja lahjoimme yhdistyksen hallituksen jättävät arvokkaat jäsenemme vasemmalta lukien Annan, Mirjan, Jaanan ja Merjan. Toivomme heidän jatkavan tärkeää työtä taustavaikuttajina.

Uusi hallituskin on saatu ensi kertaa myös kuviin ja pääsette tutustumaan siihen alla olevasta kuvasta. Hallituksen kokoa jouduttiin hieman pienentämään koska uusia halukkaita tähän arvokkaaseen työhön ei kauheasti löytynyt mutta toivotaan, että tällä iloisella porukalla olemme tehokkaampia ja reippaampia. Kuvassa vasemmalta lukien Marika, Ilpo, Miia, Anu N., Pirkko, Sirkka, Anu K. ja Heidi. Kuvasta valitettavasti jäi puuttumaan Nina.

lisätty 4.2.2020

Meille Sote-alan ammattilaisille oma Facebook-sivu

Sosiaali- ja terveysalalla työskenteleville JHL:n jäsenille, ja muille alan kuulumisista kiinnostuneille, on perustettu oma julkinen sivu Facebookissa.
Sivu löytyy Facebookista nimellä Sote-alan ammattilaiset JHL ja sitä ylläpitävät liiton sote-alan asiantuntijat. Sivun suora osoite on facebook.com/jhlsote.

Sivulla julkaistaan tietoa mm. JHL:n kehityshankkeista ja kannanotoista sote-alalla. Samalla vahvistamme liiton brändiä alan aktiivisena toimijana ja muistutamme, että moniammatillisissa tiimeissä syntyy laadukas hoito ja hoiva.

Tervetuloa seuraajaksi! Ja mikäli olet Twitterissä, otathan myös JHLsote-alat –tilin seurantaan.

lisätty 21.1.2020

 

Järjestövakuutus turvanasi JHL:n tehtävissä ja tilaisuuksissa

JHL:n jäsenet on vakuutettu Turvan Järjestövakuutuksella. Järjestövakuutus on voimassa järjestötehtävissä ja -tilaisuuksissa. Vakuutus tuo turvaa muun muassa järjestötehtävämatkalla sairastumisen, matkatavaravahinkojen ja ulkopuolisille aiheutuneiden vahinkojen varalta.

Vakuutus on suojanasi esimerkiksi JHL:n järjestämissä kokouksissa, koulutustilaisuuksissa, seminaareissa ja muissa vastaavissa tapahtumissa. Vakuutus on voimassa myös toimiessasi JHL:n edustajana edunvalvonta- ja järjestötehtävissä. Tutustu Järjestövakuutukseen ja muihin jäsenvakuutuksiin Turvan palvelusivuilla.

lisätty 20.1.2020

LÄHDE LIVOHKAAN

JHL:n lomakeskus Livohka on Posiolla, Livojärven rannalla. Liitteenä mainos, jota kannattaa jakaa jäsenille ja laittaa vaikka ilmoitustaululle. Nettisivultamme löytyy lisätietoa ja varauksen voi tehdä Livohkan nettivaraamossa.

Lisätty 20.1.2020

SYYSKOKOUSTERVEISIÄ

Pidimme vuoden 2019 syyskokouksen Riihimäellä. Paikan päällä meitä oli 23 jäsentä keskustelemassa yhdistyksemme asioista. Kokouksessa käytiin läpi vuoden 2020 toimintasuunnitelmaa ja sen sisältöä. Ne päivitetään myöhemmin myös meidän nettisivuille.

Lisäksi kokouksessa tehtiin uusia henkilövalintoja mm. hallituksessa tapahtui vaihdoksia ja valitsimme uusia luottamusmiehiä. Näistä löytyy päivitetyt tiedot vuoden vaihteen jälkeen nettisivuiltamme. Lisäksi toiminnantarkastajiin tuli muutoksia. Toivotamme tervetulleiksi kaikki uudet luottamushenkilöt mukaan toimintaamme.

Kokouksen jälkeen saimme nauttia POMO-näytelmästä Riihimäen teatterissa. Ihmiset tuntuivat tykänneen näytelmästä. Liikuntakorttiarvonnassa onnekkaita olivat Mirja Kulmala (Jokipiin pellavapyyhkeet), Sirkka Voutilainen ja Marika Kaitaranta (heijastavat hanskat). Onnea voittajille.

Lisätty 3.12.2019

LUOTTAMUSMIEHEN TYÖPAIKKAKÄYNNIT

Olemme yhdistyksessämme päättäneet, että pääluottamusmiehemme Ilpo Romppanen kiertää työpaikoilla tutustumassa  teidän arkeenne ja samalla on mahdollisuus keskustella päivän polttavista asioista. Nämä tutustumiset linkitetään ainakin osaksi uutta "Järjestäminen" hanketta.

Olkaa suoraan yhteydessä Ilpoon jos haluatte hänet tutustumaan erityisesti  teidän työpaikkaanne. Voitte soittaa hänelle ☎ puh. 040 304 7852 tai lähestyä ✏ sähköpostilla ilpo.romppanen@eteva.fi.

päivitetty 6.1.2020

YHDISTYKSEMME JÄSENHANKINTAKILPAILU

Päätimme avata vuodelle 2019 yhdistyksessämme jäsenhankintakilpailun ja päätimme jatkaa sitä vuonna 2020.  Tavoitteenamme on kuluvan vuoden aikana saada 50 uutta jäsentä yhdistykseemme. Jokainen yhdistyksemme jäsen voi osallistua jäsenhankintaan ja samalla hän saa jokaisesta uudesta jäsenestä palkkioksi 10 euron S-kaupan lahjakortin eli jos hankit esim. 6 uutta jäsentä, niin saat 60 euron arvoisen S-lahjakortin.

Ohjeeksi jäsenhankintaan kerrottakoon, että kun uusi jäsen kirjoittaa liittymislomakkeeseen tietonsa, niin samalla lomakkeen lopussa kysytään jäsenhankkijan jäsennumero joka on tärkeää täyttää. Jäsenhankkija löytää jäsennumeron näppärästi jäsenkortistaan oman nimen yläpuolelta.

Suosittelemme uusia jäseniä merkitsemään omien tietojen  lisäksi seuraavat tiedot liittymislomakkeeseen:

Jäsenyys: JHL:n ry:n yhdistyksen numero on 630

Jäsenmaksujen perintä kohtaan: työnantaja perii suoraan palkasta, niin ei tule ongelmia jäsenmaksujen suhteen

Jäseneksi voit liittyä tästä linkistä.

Käymme hallituksen kokouksissa jäsenhankintatilannetta läpi ja lähetämme jäseniä hankkineille s-lahjakortit postitse kotiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *