Siirry sisältöön

Yhdistyksen blogi

Lomille lomps ja nauttimaan suomen kesästä

Kaikilla meillä on varmaan mielessä ansaitsemamme kesäloma jolloin pääsemme hieman lataamaan akkujamme jotta jaksamme taas iloisina työskennellä tulevan syksyn pimentyvinä iltoina. Itsekin jään tämän viikon jälkeen ansaitulle lomalla jolloin aion nollata hieman mennyttä kevättä ja palata sitten elokuussa hyvin levänneenä jatkamaan työrupeamaa.

Meillä on yhdistyksessä ollut ihan mukavan vilkas alkukesä kun olemme kierrelleet tutustumassa työpisteisiin ja keskustelleet työntekijöiden kanssa iloista ja suruista. Matkan varrella olemme keränneet myös työpaikoilla ilmenneitä kehittämisen kohteita ja välitämme sitä viestiä myös eteenpäin työnantajan suuntaan. Kävimme 19.6. hallituksen kokouksessa läpi työpaikkakäynnit ja niistä saadut palautteet. Yhteenvedon käynneistä esitteli meille terhakka ja positiivisuutta pursuava JHL:n järjestäjä Virpi Matikainen.  

Jatkamme työpaikoilla käyntejä syksyllä ja toivomme teiltä ideoita siitä, että minne tulemme seuraavaksi vierailulle. Ideoita voitte laittaa allekirjoittaneelle tai puheenjohtajallemme.

Kesän aikana Etevassa on siirrytty pikkuhiljaa keskistettyyn työvuorosuunnitteluun ja Titanian sähköiseen asiointiin. Mitä ilmeisemmin alku on sujunut kohtuullisen hyvin koska luottamusmiehenä en ole saanut vielä palautetta asian tiimoilta. Syksyn edetessä kuulemme varmaan kuinka mutkattomasti asiat on edenneet ja mitä kompastuskiviä matkan varrelle on ollut.

Itse jään nyt tämän viikon jälkeen lomalle ja toivon, että säät hieman lämpenee, että on mukava lähteä kalastelemaan ja nauttimaan Suomen luonnosta. Tapaamme jälleen elokuun puolenvälin jälkeen. Alla olevassa kuvassa hallituksemme aktiivit pulahtivat kokouksen jälkeen Sääksjärven lämpöiseen veteen.

terveisin Ilpo 15.7.2019

Pitkän talven jälkeen kesä pääsi jälleen yllättämään.

Varsin kliseistä, eikö?
Näin käy joka ikinen kevät, siis enkö koskaan opi… tosin nautin tästä yllätyksestä.

Oppiminen on jatkuva prosessi ja meillä yhdistyksessä on meneillään tässä kiinnostava vaihe. Pääsimme mukaan JHL:n yhdistysten kehittämisohjelmaan. Saimme JHL:stä Virpi ”Järjestäjän”, opettamaan meille uusia asioita ja ideoimaan kanssamme yhdistyksen toimintaa. Samalla jäsenistömme sai osallistua kyselyyn, yhdistyksen toiminnasta ja omasta suhteestaan yhdistykseen.

Vastanneiden kesken arvottiin palkinto, lahjakortin jalkahoitoon voitti Saija, Hyvinkäältä. Onnea.

Kyselyn tuloksia on käsitelty ja jatkettu työskentelyä niiden parissa, mm. tapaamalla jäsenistöä työpaikoilla.

Yhdistyksen kehittämisprojekti jatkuu ja sen onnistuminen riippuu myös teistä, yhdistyksemme jäsenet. Järjestettävät paikalliset tapahtumat vapaa-aikaan, oppimiseen ja tiedottamiseen liittyvät, kaipaavat myös osallistujia.

Yhdistyksen nettisivuilla tiedotamme yhdistyksen tapahtumista ja aktiivisuus kannattaa. Ajoittain ilmoitamme yllättävistä määrältään rajoitetuista jäseneduista ja niistä pääsevät nauttimaan vain nopeat.

Hyvää ja rentouttavaa kesää, teille kaikille.

Puheenjohtajanne Pirkko 23.5.2019

Moi

Olen JHL 630 ry:n hallituksen jäsen, Miia Santala. Minua pyydettiin kirjoittamaan jotakin tänne blogiin..

Voisin kertoa jotakin itsestäni. Olen tehnyt näitä ohjaajan töitä kehitysvammaisten parissa 13 vuotta. Työn ohella olen opiskellut lähihoitajaksi ja ensi kuussa saan paperit mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta.

Minulla ei ole muita kotieläimiä, kuin villakoiria. Vapaa-aika menee lasteni, läheisteni sekä ystävieni kanssa. Viime aikoina aikani on mennyt pihahommissa; haravoinnissa ja kukkasipulien istuttamisessa. Vaikka en ole mikään viherpipertäjä..

Toivottavasti näemme tulevassa yhdistyksemme kevätkokouksessa 26.4, JHL- opistolla, Helsingissä.

julkaistu 23.4.2019